Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Положението на хората занимаващи се с любителско изкуство по

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Положението на хората занимаващи се с любителско изкуство по
Коментари Харесай

Милена Налбантова от Асоциация на любителското изкуство: Има колеги, които няма смисъл да отварят школите си

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Положението на хората занимаващи се с любителско изкуство по време на новите Ковид - ограничения разяснява в предаването " Студио Хъ " по 7/8 тв Милена Налбантова от Асоциация на феновете в изкуството: 

" Повече от година и половина нашият бранш изпитва извънредно усложнение, тъй като сме измежду първите, потърпевши от ограниченията в Ковид рецесията. В политиката и властта би трябвало да схванат че нас ни има, ние сме опция на читалищната мрежа. 42 са организациите в нашия съюз. Тези организации са 4 000 и повече. Дейността ни е тази кръвоносна система, която зарежда професионалните учебни заведения с бъдещите фрагменти. 

Протеста, който организирахме, беше да напомним на властта че нас ни има, още веднъж текстовете на министъра на опазването на здравето са направени като на коляно. 

Ние ще съблюдаваме ограниченията, само че в действителност няма разговор сред хората в бранша и това, което пишат политиците. Би било потребно за всички нас къса консултация до специалистите - да кажат по какъв начин могат да действат тези школи.

Нашите центрове могат да бъдат употребявани на не повече от 30% от потенциала и да не бъдат повече от 10 индивида в помещение. Има потребност от надзор, само че ние си го правим. Защо като има 30%, има и до 10 души ограничаване?! В огромни пространства това няма по какъв начин да се съблюдава. Казват ни: " Даваме ви да работите, само че оправяйте се! " В същото време се разрешава концертна активност и посещаване на кина. Как на 50% да пускаме публиката, а ние да създадем работния артикул, като за работния развой има заличаване. Отново ние сме на прицел. Секторът ни беше със слаба интензивност лятото, множеството възпитаници са във почивка. Тези 30% толкоз осмукват опцията да работим качествено и тези 10 души ограничаване тотално ни срутват. Има сътрудници които няма смисъл да отварят. " - жалва се пострадалата.  

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР